Zonhovense “adonis van 60 jaar” verdacht van misbruik 42 jaar jonger meisje

HASSELT - Een zestiger uit Zonhoven hangt vijf jaar cel boven het hoofd voor het misbruik van een minderjarig meisje. De man claimt dat het slachtoffer zelf avances maakte en dat ze seks hadden vanaf haar 18de. “Welk meisje van 18 jaar zit te wachten op deze adonis van 60 jaar”, pleitte de verdediging.

De twee leerden elkaar kennen bij een ruiterclub. Het meisje reed er paard en stond er in voor de verzorging van de dieren vanaf haar 14de. De verdachte had er een leidinggevende functie. Het misbruik zou begonnen zijn net voor haar 16de verjaardag, in 2015. In de Hasseltse rechtbank bekende de zestiger dat hij seks had met het meisje. “Na het feest voor haar 18de verjaardag. Het is allemaal uit de hand gelopen, maar ik heb de boot afgehouden totdat ze meerderjarig was. Als 60-jarige ga je daar op in. Puur amusement, voor mij was het geen relatie. Het initiatief kwam van haar. Nooit heb ik van haar een kledingstuk uitgedaan”, verweerde de man zich in de rechtbank.

“Geen schuldinzicht”

Pas enkele jaren na de feiten kwam het vermeende misbruik aan het licht. Het was een vriendje van het slachtoffer die mee aan de alarmbel trok. Het openbaar ministerie sprak over een woord-tegen-woorddiscussie waarbij er weliswaar voldoende elementen aanwezig waren dat het slachtoffer geen toestemming kon geven. “Er was sprake van morele dwang door een man die aanzien en gezag binnen de club had. Zij is een stil, verlegen en timide meisje. Het compleet tegenovergestelde van meneer. En dan is er nog het leeftijdsverschil van 42 jaar … Aan het relaas van de verdachte in de rechtbank merk ik dat hij geen enkele vorm van schuldinzicht heeft. Ik vorder vijf jaar cel.”

Gebroken gezin

Advocaat Steve Geerdens nam het op voor het meisje en haar familie. “Een gebroken gezin. Een tijdje bleef ze weg van de ruiterclub, maar ze durfde niemand over het misbruik vertellen. Ze was veel te beschaamd. Het was haar papa die haar zei om terug te gaan. Zonder het te beseffen dreef hij haar terug in de handen van de verkrachter.” De theorie dat ze seks met toestemming hadden vanaf het moment dat ze meerjarig was, verwees hij naar de prullenmand. “Welk meisje van 18 jaar zit te wachten op deze adonis van 60 jaar?” Geerdens vroeg de aanstelling van een deskundige om de schade bij het meisje te begroten. De verdediging bij monde van Jan Lambert hamerde er op dat het over een woord-tegen-woorddiscussie ging. Hij wees op het blanco strafblad van de man, dat hij vele jonge meisje kende en zelfs het feest voor de 18de verjaardag van het slachtoffer betaalde.” Vonnis op 22 oktober.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie